DYKSKOLA  -->Kurser      Instruktörer   Kursstarter  

Några tips för dig som vill lära dig dyka.

Tag reda på exakt vad din utbildning kostar och vad du får för pengarna. Vissa dykarskolor går ut med ett lågt pris i sin annonsering. Detta annonspris brukar stämma dåligt med det som du sedan lägger ut under kursen. Priset betyder mycket och att det stämmer med verkligheten.

Saker som du skall ta med i dina värderingar när du väljer dykskola

Dyksport AB har

Miljön, i lektionssal, badhus och vid utomhusdykningarna. En ombonad, lugn och förberedd miljö underlättar mycket för dig.

Egna bekväma lektionssalar och egen träningsbassäng i ombonad miljö. Vi har eget dykcenter ute vid kusten, här är allt förberett till kursens utomhusdykningar.

Inträdesavgifter till badhus.

Hos oss ingår dessa i kursavgiften.

Hur många träningstillfällen som ingår i kursen. Det bör ingå minst 5 st. teori och poolpass samt 4 st. dykningar utomhus, över 2 dagar, i nybörjarkursen OWD.

Vi har 5 till 7  teori och poolpass samt 2 dagar med minst 4 st. utomhusdykningar i dykkursen OWD. Under kursen får du lära dig att dyka med torrdräkt.

Möjlighet till extra träning, och vad det kostar. Kan behövas om du ej kan vara med under någon lektion.

Vi hyr Fyrishovs 50m bassäng 2 kvällar i veckan under terminerna. Här kan du träna extra om du vill under kursen.

Vad för teorimaterial du vill ha och vad det kostar, det finns många bra hjälpmedel att välja mellan.

Vi använder PADIs moderna utbildningshjälpmedel.

Du väljer själv vad du vill ha.

Dykutrustningar till kursen samt kvalité och komforten på denna.

Vi använder endast modern utrustning med bra komfort av senaste modell. Du behöver själv simfenor, mask och snorkel, resten får du låna.

Hur ombonat är det där utomhusdykningarna genomförs.

Dyksport AB har eget dykcenter i Kapellskär i Roslagens bästa dykvatten. Där har vi förberett allt inför dina första dykningar i havet. Bryggor, utflyktsbåtar, säkerhetsbåt, grummelskydd på botten, ned och uppstigningsbojar, luftpåfyllning, säkerhetsmaterial, bastu, duschar, toalett, ombyte inomhus vid otjänlig väderlek, övernattningsmöjlighet, kök, grill och matplats.

Avgifter för certifikat, loggböcker, dyktabeller mm.

Vad som ingår är beskrivet i  kursplanen för respektive kurs.

Ta sedan reda på skolans och instruktörernas erfarenhet, är de trevliga och bryr de sig om dig. Personkemin betyder en hel del, du skall kunna lita på din instruktör och att skolan ställer upp med det som utlovats.

Dyksport AB har sysslat med utbildning av dykare sedan 1967. Våra instruktörer är välutbildade och har stor erfarenhet av dykutbildning såväl i Sverige som utomlands. Jag vågar till och med påstå att vi har en av Sveriges mest erfarna instruktörskår.

För de flesta underlättar det med undervisningen på svenska. Har man ett annat modersmål kan det vara bra med teoriboken på detta.

Vi använder PADIs teorimateriel som går att få fram på många olika språk. Vår undervisning är internationell. Du lär dig för att kunna dyka i hela världen.

Har skolan samarbete med marinläkare för  läkarundersökningen (ej obligatorisk).

Vi har flera marinläkare som vi samarbetar med. Rabatterat pris för våra elever.

Vilken utrustning du tvingas köpa själv.

Som elev hos oss har du rabatt på allt du köper i vår välsorterade dykbutik.

Fortsatt dykning efter kursen.

Vi har en mängd fortsättningskurser och nöjesdykning både i Sverige och utomlands. Vi har även dyksällskapet Fun Divers som hjälper dig med din nöjesdykning.

Vid all dykning hos oss är det med välutbildade ledare som ser till att du får säkra och givande dykningar.

Kom in till oss så går vi igenom allt du behöver veta innan du börjar din dykkurs.

Väljer du vår dykskola lovar jag att vi hjälper dig med din dykutbildning på ett mycket professionellt sätt. Vad jag vet har vi hitintills ingen elev som är missnöjd med undervisningen vid vår dykskola. Över 70% av våra nya elever kommer på rekommendation av andra dykare.

Kjell Nordström

C. Dyksport AB

 www.dyksport.se